Hangszigetelés

Teremtsen nyugodt, csendes környezetet!

Mi megvalósítjuk az álmait!

Kit ne idegesítene, ha a nyüzsgő munkahelyről hazaérve végre élvezné a csendet, és ahelyett, hogy nyugodtan hátra dőlhetne, a felette lakó lépteit, a szomszédjai veszekedését vagy éppen az utcán száguldozó autók hangját kell hallgatnia? Rendkívül zavaró tud lenni, ha az utca, a környezet vagy a szomszédok zajai folyamatosan hallatszanak az otthonában vagy a munkahelyén.

Egy stúdiófelvétel, egy orvosi konzultáció és rengeteg más munkakörhöz tartozó feladat elvégzését, az otthon nyugalmát akár el is tudják lehetetleníteni – de mindenképpen jelentős minőségromlást okoznak – a külső zajforrások.

A fentiekre megoldás a hangszigetelés.

A külső zajforrások rengeteg feszültséget, nyugtalanságot, stresszt és a mundennapi élet minőségének romlását okozhatják.

A külső zajforrások rengeteg feszültséget, nyugtalanságot, stresszt és a mundennapi élet minőségének romlását okozhatják.

Mennyire csökkenti a zajokat a hangszigetelés?

A hangszigetelés megterevzésekor az egyik legfontosabb elem, hogy a hangszigetelő szerkezet hogyan kapcsolódik az épület más szerkezeteihez. Ez olyannyira meghatároza a hangszigetelés sikerét, hogy abban az esetben, ha ezt egy nem hozzáértő személy végzi, a várt hatás akár teljes mértékben le is nullázódhat.

Meg kell vizsgálni, hogy a külső zajok hogyan jutnak be a helyiségbe. Előfordulhat, hogy nem vagy nemcsak maga a fal, hanem a födém, a csövek vagy akár a nyílászárók nem felelnek meg az elvárt hangszigetelő képességnek.

Ma már léteznek olyan hanggátló és tűzgátló gipszkartonok, amelyeknek kiváló a hangszigetelő hatása. Körültekintő, precíz beszerelést követően a hangszigetelő gipszkartonokkal könnyen elérhetjük a kívánt zajcsökkentő hatást. Előzetes felmérésünk során kitérünk az Ön számára ideális hangszigetelés részleteire is.

A hangszigetelés fajtái

Hangszigetelés - falak hangszigetelése - Polyák Gipsz

FALAK HANGSZIGETELÉSE​

A falak hangszigetelése a belső térben történik, így számolnia kell azzal, hogy akár 8-10 centimétert is elvehet a helyiségből. A leggyakoribb hangszigetelési módszer, amikor az üveg- vagy kőzetgyapotot helyezünk a falra, és azt hanggátló gipszkartonnal borítjuk. Ma már vannak egyszerűbb és egyben dekorációs elemként szolgáló megoldások is. Az előzetes felmérés során pontosan átbeszéljük, hogy melyik az Ön számára leghatékonyabb választás.​

Hangszigetelés - nyílászárók hangszigetelése - Polyák Gipsz

Nyílászárók hangszigetelése

A nyílászárók nemcsak a meleget engedik ki, hanem a zajokat is be. A nyílászárók cseréjekor érdemes figyelni arra, hogy hangszigetelő ablaküveget válasszon. Amennyiben nem így történt vagy további hangszigetelésre van szükség, a tokot, illetve az ajtólap és a tok találkozását is tudjuk hangszigetelni.​

Hangszigetelés - mennyezet hangszigetelése - Polyák Gipsz

MENNYEZET HANGSZIGETELÉSE​

A mennyezet hangszigetelésének is kettős hatása van: egyrészt tompítja a hangokat (például beszéd, kutyaugatás, televízió), másrészt javítja a helyiség akusztikáját. Álmennyezet alkalmazása esetén pedig extra hatásként javul a hőérzet, és ezzel egyidőben a fűtési költség is csökken.​

Hangszigetelés - dekoratív hangszigetelés - Polyák Gipsz

Dekoratív hangszigetelés

Manapság már lehetőség van arra is, hogy a hangszigetelést dekoratív, látványos formákkal tegyük különlegessé.

Kik vagyunk mi?

Polyák István vagyok, gipszkarton specialista. közel negyed évszázadnyi tapasztalat áll mögöttem, és ma már bátran ki merem jelenteni, hogy nincs olyan álom, elképzelés, amelyet ne tudnék megvalósítani!

Csapatom úgy válogattam össze, hogy kizárólag szakértő, precíz és gondos személyekből álljon. Nálunk mindenki azért dolgozik, hogy megvalósítsa az Ön álmát!

Számunkra nincs lehetetlen! Gyorsan, hatékonyan és rendkívüli odafigyeléssel dolgozunk.

Polyák István - Polyák Gipsz

Mit mondanak mások rólunk?

"Istvánt és csapatát 2 szoba hangszigetelésével bíztuk meg, melynek során 2 előfalat és álmennyezetet készítettek el számunkra. Miután felvettük vele a kapcsolatot néhány órán belül megkaptuk a minden részletre kitérő precíz tájékoztatót. Az árajánlat elfogadása után István másnap elvégezte a helyszíni felmérést is. Ezt követően elkezdődött a kivitelezés, amely során egy maximálisan profi, segítőkész és nem utolsósorban szimpatikus csapatot ismertünk meg. Az elvégzett munka színvonala és minősége tökéletesen megfelel az eredeti elképzeléseinknek, sőt még túl is szárnyalta azt mivel néhány kisebb, az eredeti megállapodásban nem szereplő praktikusságot és esztétikai értéket nővelő munkát is elvégeztek, melyek nem módosították az eredeti árajánlatot. Összefoglalva, mindenkinek jó szívvel tudom ajánlani őket, és ezúton köszönöm még egyszer a kiemelkedő munkájukat!"
T.B.Z.
"Teljes mértékben elégedett vagyok az elvégzett munkával, gyors és profi szakember István és csapata. Nem kellett hónapokat várni a szabad időpontra. Első lépésként telefonon érdeklődtem és elmondtam, hogy miről is lenne szó. Ezt követően 1-2 napon belül eljött hozzánk és megtekintette a falfelületet. Továbbra is folyamatos maradt a kommunikáció telefonon és e-mailen egyaránt. Munka tervezett napján reggel 8 és 9 között ígérte az érkezésüket. Előtte fél8-kor telefonált, hogy minden készen áll és indulnak. Problémamegoldás és rugalmasság jellemzi. Jó szívvel ajánlom mindenkinek."
V.A.

Munkáinkból

Hangszigetelés ORSZÁGOSAN

Kérdése van?

Árajánlatot szeretne?

Vegye fel velem a kapcsolatot! >>

Polyák Gipsz Kft.